Hogere Zeevaartschool logo

COVID-19 

 

In november 2020 zijn er door het ministerie van onderwijs aangepaste maatregelen bekend gemaakt voor het hoger onderwijs:

Daarbij kunnen studenten praktijkonderwijs volgen onder strikte voorwaarden. Deze beslissing maakt het mogelijk om de onderwijsdoelstellingen van het eerste en tweede semester te realiseren.

 Mondmaskerplicht en social distancing blijven fundamenteel. Onderwijsactiviteiten die niet online kunnen worden aangeboden, kunnen op de campus doorgaan.

Een gedeelte van de examens zal op de campus plaatsvinden, sommige examens worden online afgenomen. Deze worden afgenomen volgens dezelfde afspraken en veiligheidsvoorwaarden die reeds sinds begin dit academiejaar van kracht waren. Meer informatie over de richtlijnen en het examenrooster worden steeds op Blackboard geplaatst.

We blijven ons onverminderd inspannen om het mentaal welzijn van onze studenten en medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en voorzien de nodige acties.

Deze regeling loopt tot het einde van het tweede semester (juli 2021)

 

Op reis gaan wordt ten sterkste afgeraden. Op enkele uitzonderingen na kleuren alle landen in Europa en daarbuiten rood. De overheid verplicht vanaf 18 december alle terugkerende reizigers uit rode zones om 10 dagen in quarantaine te gaan en een test te ondergaan vanaf dag 7 na terugkeer. Indien je toch op reis vertrekt :

 • Hanteer ten alle tijden de hygiënemaatregelen.
 • Alle reizigers naar België, ongeacht het gekozen transportmiddel, moeten ten vroegste 48 uur voorafgaand aan de aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen.
 • Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.
 • Je gaat in quarantaine wanneer je terugkeert uit een rode zone. Na het invullen van de PLF krijg je een sms. Deze sms bevat een code waarmee je je kan laten testen in een staalafnamecentrum. Je maakt een afspraak via www.mijngezondheid.be met je verkregen code en vraagt via deze weg ook een quarantaine-attest aan. 

 

De Hogere Zeevaartschool neemt alle nodige maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Hierin volgen we de richtlijnen van de overheid en de matrix voor Vlaamse hogescholen.

 

Op onze campus zetten we veiligheid voorop:

 • Het dragen van een mondmasker is steeds verplicht. 
 • Bij het binnenkomen dien je de handen te ontsmetten. Handsanitatie is op verschillende plaatsen in het gebouw aanwezig. Was bovendien regelmatig je handen. 
 • Loop in de gangen en op de trappen steeds aan de rechterkant.

Lessen op de campus en online lessen:

 • Veiligheid staat steeds voorop. We stemmen de maatregelen continu af op de geldende richtlijnen van de pandemiematrix voor de Vlaamse Hogescholen. De situatie wordt doorlopend gemonitord en indien nodig worden maatregelen aangepast.
 • We zetten maximaal in op contactluw onderwijs. Vakken waarvoor dit mogelijk is, zullen online ingericht worden.
 • Lessen die niet online gegeven kunnen worden, zoals bijvoorbeeld verschillende praktijkvakken, zullen vanaf 12 november* op de campus in aangepaste groepen en met de nodige veiligheidsmaatregelen kunnen doorgaan.

 

 • Poster mondmasker