Hogere Zeevaartschool logo

COVID-19 

 

Het ministerie van onderwijs bepaald de volgende maatregelen voor het hoger onderwijs.

  • Theorielessen gaan zo veel als mogelijk online door. Praktijklessen kunnen wel op de campus doorgaan.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.

 

Op en rond de campus blijven de gangbare maatregelen met oog op het dragen van het mondmasker, het houden van afstand en handhygiëne gelden. Houd je hieraan en zorg daarin ook steeds voor elkaar. Dit zal ook komend jaar van iedereen een inspanning blijven vragen, maar we moeten hierin blijven volhouden.

Zoals in de voorbije periode wordt de situatie continu gemonitord en staan we hierover in nauw contact met de overheid. Indien de situatie of maatregelen wijzigen dan wordt hierover onmiddellijk gecommuniceerd.

Als hogeschool blijven we inzetten op digitale onderwijsvormen en zullen, wanneer gepast en in de mate van het mogelijke, bepaalde lessen ook digitaal aanbieden. Hierover wordt in alle gevallen tijdig over gecommuniceerd via Blackboard.

Ook het mentaal welzijn verliezen we het komend jaar niet uit het oog. Zit je met vragen of heb je nood aan babbel? Onze collega’s van STUVO staan voor je klaar. Aarzel niet om hen te contacteren.

De Hogere Zeevaartschool neemt alle nodige maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Hierin volgen we de richtlijnen van de overheid en de matrix voor Vlaamse hogescholen.

 

Op onze campus zetten we veiligheid voorop:

  • Bij het binnenkomen dien je de handen te ontsmetten. Handsanitatie is op verschillende plaatsen in het gebouw aanwezig. Was bovendien regelmatig je handen. 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht
  • Houd afstand in de gangen en op de trappen.
  • Veiligheid staat altijd voorop. We stemmen de maatregelen continu af op de geldende richtlijnen van de pandemiematrix voor de Vlaamse Hogescholen

 

Voor wie naar het buitenland gaat, of terugkeert van een reis:

  • Hanteer ten alle tijden de hygiënemaatregelen.
  • Reizigers naar België, ongeacht het gekozen transportmiddel, moeten ten vroegste 48 uur voorafgaand aan de aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen.
  • Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.
  • Je gaat in quarantaine wanneer je terugkeert uit een rode zone. Na het invullen van de PLF krijg je een sms. Deze sms bevat een code waarmee je je kan laten testen in een staalafnamecentrum. Je maakt een afspraak via www.mijngezondheid.be met je verkregen code en vraagt via deze weg ook een quarantaine-attest aan. 

 Poster mondmasker