Hogere Zeevaartschool logo

Locatie

 

Let op: in Antwerpen geldt een lage emissiezone (LEZ). Kom je met de auto naar onze campus? > check dan zeker deze info

 

Campus Noordkasteel  > Noordkasteel Oost 6, 2030 Antwerpen

 

De Hogere Zeevaartschool, campus Noordkasteel, ligt ten noorden van de Royerssluis. Deze moet u, afhankelijk van het scheepsverkeer in de sluis, oversteken via de Royersbrug (kant Schelde) of de Lefebvrebrug (kant haven)

 

Campus Bredastraat > Bredastraat 145, 2060 Antwerpen.

 

 

In onze campus Bredastraat zijn labo's voorzien voor de opleiding Scheepswerkruigkunde en ons onderzoeksteam. Je bereikt de Bredastraat via de IJzerlaan.

  

Met de auto:

In Antwerpen is een Lage Emissie Zone (LEZ) van kracht. Dit betekent dat u in sommige gevallen niet met uw auto de stad in mag. Zeker voor oudere (diesel)wagens kan dit een probleem zijn. Controleer daarom steeds of u Antwerpen binnen mag met uw wagen, anders riskeert u een boete. Staat uw auto buiten België ingeschreven? Dan moet u uw wagen steeds registreren via deze website

Ook kunt u 'Slim naar Antwerpen' raadplegen om uw route te berekenen.

De HZS beschikt over parkeergelegenheid voor en naast de campus.

Met het openbaar vervoer naar campus Noordkasteel:

> Tram 24 brengt je vanuit het centrum tot aan de halte van het Havenhuis. Van daar is het nog enkele minuten wandelen tot onze campus aan het Noordkasteel.

> Bussen 763 en 764 verzorgen een rechtstreekse verbinding tussen de Rooseveltplaats (perron 23) en de Hogere Zeevaartschool. De uurregeling van deze diensten vind je hieronder.
Er zijn ook twee speciale, rechtstreekse verbindingen (*) met de school: om 8.40 u. vertrekt een bus aan de Rooseveltplaats (perron 23) richting HZS en om 16.55 u. is er een bus in omgekeerde richting.

> Bus 762 verzorgt elke 30 minuten een verbinding tussen de Rooseveltplaats (perron 25) en de halte "Ferdinanduspolder" (Limastraat, tegenover 'The Villa'). Afstand tot de school: 1000 meter.

> Bus 17 rijdt vanaf het Centraal Station (perron 10) en de Rooseveltplaats (perron 25) tot aan de Rijnkaai (hoek Londenstraat – zie aanduiding op kaart). Vandaar kan je verder te voet naar het schoolgebouw (afstand: 1500 m).

Uurregeling van bussen 762 en 17: zie routeplanner op www.delijn.be.

logo delijn