Hogere Zeevaartschool logo

16 april > aankomst Dar en Horyzont in Antwerpen

Op vrijdag 16 april komen onze studenten terug aan in Antwerpen, na een maand stage op zee.

De beide stageschepen, Dar Mlodziezy en Horyzont II, zullen vrijdagochtend rond 10u30 aanmeren aan de cruiseterminal. Samen met de Stad Antwerpen zien we erop toe dat de aankomst goed en veilig kan verlopen.

Daarom alvast enkele aandachtspunten:

  • De aankomst van de stageschepen kan u vanaf 10u00 volgen via de livestream en op onze Facebookpagina.
  • Vanaf 11u00 zullen de studenten per bus toekomen thv de parking aan de Droogdokkensite (Oosterweelsteenweg/Oesterstraat).
  • De cruiseterminal en het ponton waar de schepen aanmeren zijn niet toegankelijk. Het samenkomen in groep is bovendien nog steeds strikt verboden. Stad Antwerpen controleert hier streng op.
  • Voor een veilig uitzicht op de schepen die de stad komen binnenvaren kunt u eventueel parkeren aan de Hogere Zeevaartschool of ter hoogte van de Oesterstraat. Op de Scheldedijk (Noordkasteel Zuid) en het Droogdokkenpark (Droogdokkenweg) heeft u vervolgens een goed zicht op de Schelde en kunt u steeds voldoende afstand bewaren. Het beste zicht op de aankomst heeft u echter enkel via onze livestream.
  • Indien u vanaf 11u00 uw zoon/dochter, vriend/vriendin komt ophalen aan de parking van de droogdokkensite, dan vragen we om de parking vervolgens meteen weer te verlaten. Zo behouden we een vlotte en veilige verkeersstroom.

Bedankt om met ons alle maatregelen in acht te nemen.

Terug naar nieuws