Hogere Zeevaartschool logo

Maritieme carrière

Maritieme sectoren - Baggervaart & Waterbouw

De Belgische baggerbedrijven behoren tot de grootste van de wereld. Ze houden zich niet alleen bezig met het uitbaggeren van vaargeulen maar zijn ook actief bij de aanleg van kunstmatige eilanden, in de havenconstructie, milieuwerkzaamheden, e.a. Het zijn hoogtechnologische, gediversifieerde ondernemingen, die zowel op zee als aan de wal een waaier aan carrièremogelijkheden bieden.

In de baggersector zijn twee grote spelers actief:

DEME

Met 3.500 medewerkers en projecten op vijf continenten is het Belgische Dredging, Environmental and Marine Engineering (DEME) een wereldspeler op het gebied van baggerwerken, milieu en waterbouwkunde. De groep beschikt over een van de meest moderne en performante vloten van de sector en voert een doorlopend programma uit van investering, research en innovatie.

Meer informatie: www.deme.be.

 

HZS baggervaart   HZS baggervaart

 

Jan De Nul

In 1938 wordt Jan De Nul opgericht als aannemingsbedrijf voor civiele en maritieme bouw. Sinds 1951 zijn baggerwerken toegevoegd aan de activiteitenportefeuille. In 1996 kwam daar de milieusector bij. Jan De Nul Group stelt wereldwijd 4.300 werknemers tewerk. Dankzij een moderne en gediversifieerde baggervloot zijn zij in staat om de meest gespecialiseerde, hoogtechnologische projecten uit te voeren.

Meer informatie: www.jandenul.be.

 

HZS baggervaart   HZS baggervaart