Hogere Zeevaartschool logo

Maritieme carrière

Maritieme sectoren - Sleepvaart & Offshore

Assisteren op de zeven wereldzeeën, bemanningen redden, schepen bergen, stranden tegen verontreiniging beschermen… Sleepvaart & offshore is een avontuur op zich.

Ook bij de olie- en gaswinning op zee (offshore-industrie) spelen deze schepen een belangrijke rol. Voor het wereldwijd transporteren van kraaneilanden worden bijvoorbeeld ‘anchor handlers’ en ‘diving support vessels’ ingezet, die met hun getrainde crew en duikers de meest complexe opdrachten uitvoeren. Van onze eigen Noordzee tot de Golf van Mexico, Afrika of het Verre Oosten, voor sleepvaart & offshore is geen opdracht te ver. Voel je je aangesproken door die unieke combinatie van vrijheid en innovatie, dan is een carrière in deze sector zeker iets voor jou.

URS

De “Unie van Reddings- en Sleepdienst” (URS) zorgt niet alleen voor het slepen van zeeschepen op de Schelde, maar is ook toonaangevend op het vlak van bergingsoperaties, bestrijding van milieuvervuiling op zee, dienstverlening aan de offshore-industrie, scheepsonderhoud, e.a.
Meer informatie: www.urs.be.

 

HZS sleepvaart   HZS sleepvaart HZS sleepvaart