Hogere Zeevaartschool logo

Bibliotheek

banner bibliotheek

De Hogere Zeevaartschool beschikt over een bibliotheek waar de studenten, personeel en bezoekers de beschikking hebben over boeken, eindwerken, tijdschriften, video's, CD's, computers en Internettoegang. Werken kunnen ontleend worden door studenten, personeel en afgestudeerden van de Hogere Zeevaartschool en van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen ; en door externen (voorwaarden zie bibliotheekreglement).

Studenten en personeel van de HZS kunnen ook werken raadplegen en ontlenen in de andere bibliotheken van de AUHA. Voor hun ligging en thema's, zie Google Maps.

Openingsuren van de bibliotheek
(tijdens de lesweken):

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag: 8.30 u. tot 12.15 u. en 13.00 u. tot 16.45 u. Vrijdag: 8.30 u. tot 12.15 u. en 13.00 u. tot 15.00 u.

U bent welkom in de bibliotheek in lokaal 405 (kelderverdieping).

Medewerkers bibliotheek

  • Han Jacobs (bibliothecaris)
  • Peter Bueken (ICT)

Info:

bib@hzs.be

tel. 03-205 64 40

pdfInformatiebrochure

pdfIndeling bibliotheek

pdfBibliotheekreglement

Catalogi:

Via de volgende links kan je on-line de collectie raadplegen van zowel de Hogere Zeevaartschool als van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA). De Hogere Zeevaartschool beschikt ook over een groot aantal tijdschriften.

Catalogus Hogere Zeevaartschool

pdfGebruikershandleiding

Eindverhandelingen

Collectie tijdschriften Hogere Zeevaartschool

 

TU Delft

 

Databanken:

De Hogere Zeevaartschool is tevens geabonneerd op enkele bibliografische databanken en elektronische tijdschriften. Deze zijn raadpleegbaar op school. Voor thuisgebruik van de databanken, gebruik VPN. Instructies hiervoor vind je in de bibliotheek. Een informatiebrochure over het gebruik van deze databanken vind je eveneens in de bibliotheek.

Elsevier ScienceDirect

pdfGebruikerhandleiding

EBSCOhost
Academic Search Ultimate
Business Source Ultimate

pdfGebruikerhandleiding
Springer
E-books van Springer (multidisciplinair)
pdfGebruikerhandleiding

 

Regs4Ships

pdfGebruikerhandleiding

In de tutorial informatievaardigheden vind je meer informatie over zoekmethoden, soorten informatiebronnen en hoe refereren.

Academische zoekmachines:

Om websites en online publicaties op te sporen, kan je gebruik maken van academische zoekmachines. Deze zijn vaak interessanter dan algemene zoekmachines (vb. Google, Yahoo), omdat de zoekresultaten al getest zijn op hun betrouwbaarheid.

Google Scholar

http://scholar.google.com
   

Woordenboeken Van Dale:

De Hogere Zeevaartschool beschikt over een aantal online woordenboeken van Van Dale en over het woordenboek Nederlands 2e taal (NT2). Deze zijn enkel vanaf een computer op school raadpleegbaar.